Hur kan en dejtingportal lyckas ha en medlemsbas bestående av över 80 % kvinnor?

Förhållanden har blivit en sällsynthet i dessa dagar. Var tredje person i Sverigeär singel. Aline Stark har arbetat med denna fråga sedan 2014. Genom sin portal K*****vaen kopplar hon ihop erfarna kvinnor över 30 år med en utvald grupp män.
Utan krav, diskret och bara så länge du har kul – det är mottot. Med en medlemsbas på över 80 % kvinnor är det ett koncept som tycks ha fingret på tidens puls.

I intervjun talar Aline Stark om sitt recept för framgång, unikheten hos K*****vaen och varför ett enkelt frågeformulär har tagit kvaliteten hos hennes portal till en ny nivå.

Aline, statistiken visar att över 80 % av era medlemmar är kvinnor. Andra dejtingportaler kan bara drömma om detta. Vad är ditt recept för framgång?

Vårt angreppssätt för målgruppen är fundamentalt annorlunda än hos andra nätdejtingsidor som jag har sett hittills. Medan majoriteten bara försöker tigga till sig den sista singeln på marknaden, fokuserar vi enbart på kvalitet och en utvald grupp. Ryktet har spridit sig.

En utvald grupp? Hur fungerar det?

Vår gratis registrering är kopplad till ett digitalt frågeformulär som vi ständigt har förbättrat över tid och vi kan därför erbjuda vår kvinnliga grupp ett bättre urval av manliga profiler med hög kvalitet än de är vana vid från andra portaler. Detta återspeglas även i de dagliga registreringssiffrorna för kvinnor.

Hur fungerar det digitala frågeformuläret?

Vårt korta frågeformulär som tar ca en minut att besvara består av en rad frågor som utformats för att visa en mans grundläggande karaktärsegenskaper. Vi kan använda detta första intryck för att få en god bild av om den personen skulle passa bra ihop med vår grupp.
För närvarande är vår avvisningsprocent över 83 %.

Är det rätt att neka män tillgång till plattformen baserat på ett frågeformulär?

Ja, definitivt! De kvinnliga medlemmarna på K*****vaen söker främst spontana och speciellt okomplicerade dejter. Tyvärr finns det en stor skillnad mellan manliga och kvinnliga världar. Män tenderar att vara mindre ambitiösa i en underhållande affär. Därför kämpar välkända portaler som Tinder och Co. till exempel med problemet att statistiskt tar en singelkvinna emot över 70 olika förfrågningar. De potentiellt lämpliga kandidaterna går ofta förlorade bland dem. Resultatet blir frustration på båda sidor. Männens inkorgar förblir tomma. Kvinnorna känner sig uttråkade. På K*****vaen har båda sidor väldigt roligt.

Vad är er ekonomiska modell?

För en tid sedan bestämde vi oss för att hålla K*****vaen gratis för kvinnliga medlemmar. Registrering för män är också gratis. Vår intäktsgenerering baseras på interaktivitet. Det innebär att när en man har kontaktats eller har påbörjat ett framgångsrikt kontaktförsök, har han möjlighet att aktivera det fullständiga, avgiftsbaserade utbudet av funktioner. Erfarenheter under senare år har visat oss att denna modell accepteras bäst och den ökar effektivt sannolikheten för ett verkligt möte.
Slutsats

Aline gav oss nöjet att leka lite på K*****vaen i över en vecka, och vi blev imponerade. Communityn är mycket vital. Vi stötte inte på några inaktiva eller falska profiler under denna period. En mycket hög svarsfrekvens har ytterligare förstärkt denna positiva erfarenhet. Överraskande nog blev vi till och med uppmanade flera gånger av olika kvinnliga medlemmar till ett spontant möte. Vi gjorde tummen upp när vi tog farväl av denna utomordentliga portal, och med ett litet leende.

Navigate
Menu